בניית עצם

בניית עצם – תחנה בדרך לשתלים

בניית עצם היא שחזור חלקים מהלסת כך שאפשר יהיה להשתיל בה שיניים. באופן כללי, שורש השן (המקום העדין והרגיש ביותר בשן, עליו אנחנו רוצים להגן) מחובר לעצם הלסת שלנו. כל עוד השיניים והלסת בריאות, השן משמשת לשמירה על העצם, אך מחלות חניכיים יכולות ליצור פגיעה בעצם הלסת. נשירת שיניים או שיניים פגועות עלולות ליצור פגיעה בלסת, שמשנה את המבנה שלה. שינוי שכזה יכול למנוע את האפשרות להשתמש בשיניים מושתלות.

מילוי עצם הלסת

אם שן נושרת או נפגמת במידה מסוימת, עצם הלסת נסוגה אל תוך עצמה, ויוצרת שינוי בגובה הלסת ובצורתה. מן הסתם, אם נרצה להשתיל שיניים בלסת, נצטרך "למלא" את המחסור בעצם. זהו למעשה תהליך מקדים לטיפול השתלים הדנטליים. הטכניקה למילוי עצם הלסת חדשה יחסית ומהווה חידוש משמעותי שמציע שיפור ניכר באיכות החיים של אנשים רבים. ישנן דרכים רבות וחומרים רבים בהם ניתן להשתמש לצורך מילוי העצם, וכל אחד מהם מתאים לאנשים בעלי צרכים שונים ומבנה לסת אחר.

מילוי טבעי

הדרך המקובלת ביותר למלא את עצם הלסת היא באמצעות שימוש בחלקי עצם מאזור אחר בלסת. השימוש בחומר שנקלח מגופו של המטופל מסייע בקליטת העצם מחדש על ידי הגוף ומניב תוצאות מצוינות ומהירות. ישנה גם אפשרות להשתלת עצם אנושית אך לא מהלסת של המטופל. לרוב, הגוף מסוגל לקבל את ההשתלה ולהתייחס לגוף החדש כשלו. אפשרות נוספת לעצם ממקור חי הוא שימוש בעצם של בעל חיים, לרוב פרות. העצם עוברת תהליך ניקוי וחיטוי ומושתלת כמו חלקי עצם שנלקחו מבני אדם.

מילוי מלאכותי

במקרים חמורים יותר, בהם יש צורך במילוי רחב היקף של עצם הלסת במקומות רבים ובחומר רב, נהוג להשתמש בחומר סינתטי. החומר המלאכותי דומה במבנהו למבנה העצמות בגוף. לאחר השתלת חומר מלאכותי, הגוף יכול להתייחס אליו כחומר טבעי ולהקיף אותו בעצם, או להתייחס אליו כחומר זר. בניית העצם היא תהליך מורכב ומומלץ להתייעץ עם הרופאים של מרכז בינה, כדי לקבל את המענה הנכון לצרכיכם.